Sådan undgår du svedpletter under armene – 5 tips

Svedpletter

Introduktion

Svedpletter under armene kan være en kilde til stor irritation og ubehag. Uanset om du oplever dette problem dagligt, eller kun under specielle omstændigheder, er der heldigvis flere måder at tackle det på. I dette blogindlæg vil vi præsentere 5 nemme og effektive måder, der kan hjælpe dig med at undgå svedpletter på dit tøj.

 

1. Brug antiperspirant fremfor deodorant.

For at forebygge svedpletter under armene kan du bruge en antiperspirant. Der er nemlig stor forskel på en deodorant og antiperspirant. En deodorant modvirker kun lugten af sved, ved at kamuflere svedlugten, typisk ved hjælp af tilsat parfume, men forhindrer dig ikke i at svede. En antiperspirant derimod indeholder aluminiumsalte, som forebygger at du kommer til at svede, da den danner et tyndt gellag over svedkirtlerne. Ved brug af antiperspirant reduceres mængden af sved derfor betydeligt mere.

 

2. Brug undertrøje med membran 

Den bedste måde at slippe helt fri for svedpletter under armene, er ved at vælge det rigtige tøj. Hos Dryshirt.dk har vi derfor skabt Dryshirt undertrøjen. Dryshirt undertrøjen er designet med en indbygget membran under armene som giver 100% beskyttelse mod svedpletter under armene. Undertrøjen er produceret af 95% TENCEL™ Modal, hvilket er et utroligt blødt materiale, og favorabelt hvis du sveder meget. Undertrøjen er designet til brug under tøj, som fx t-shirt eller skjorte.

Har du lyst til at tage et kig på vores Dryshirt undertrøje, kan den tilgås og købes her.

 

3. Undgå at dine fødder bliver for varme

Hvis du ofte har problemer med øget svedproduktion, kan det være afgørende at tage et kig på dine fødder. Hvis dine fødder har det meget varmt, vil det gå ud over dit velbefindende og medføre øget svedproduktion over resten af kroppen, da kroppen naturligt vil forsøge at slippe af med varmen andre steder på kroppen. Du skal derfor sørge for at give dine fødder så meget luft som muligt. Undgå stramme sko, da det kan begrænse luftcirkulation og gøre det svært at komme af med varmen. Et ekstra tip er at du skal vælge sokker fremstillet af naturlige materialer såsom bomuld, hør eller bambus, da disse tillader bedre ventilation fremfor syntetiske sokker.

 

4. Bær mere åndbart tøj

Svedpletter kan opstå nemmere, hvis det tøj du har på, er meget stramtsiddende. Vælg i stedet tøj der sidder lidt løst, da det giver kroppen langt bedre mulighed for at ånde. Udover at det er en fordel at bære løst tøj, bør du også gå i tøj lavet af naturlige materialer, såsom bomuld, hør eller bambus. Disse materialer er kendt for deres åndbarhed og evnen til at absorbere sveden. Ved at bære tøj der både er åndbart og løst, øger du chancen markant for at skjule svedpletter.

 

5. Drik mindre koffein 

Hvis du drikker meget kaffe eller koffeinholdige læskedrikke, kan dette være en medvirkende årsag til, at du sveder meget. De fleste der drikker kaffe, vil gerne have at den er meget varm, kroppen reagerer ved at aktivere kroppens kølesystem og øger svedproduktionen for at slippe af med varmen. Koffeinen går derudover direkte ind og påvirker centralnervesystemet og får dig til at føle dig mere vågen, men desværre øger dette også svedproduktionen. Jo mere kaffe du drikker på en dag, des større chance er der derfor for øget svedproduktionen.

 

Konklusion

At undgå svedpletter under armene kan være en udfordring, men det er slet ikke umuligt. Ved at følge disse fem punkter, kan du reducere forekomsten af svedpletter betydeligt og vil føle dig mere selvsikker. Prøv forskellige metoder og kombinationer for at finde den bedste måde for dig. Husk, at svedproduktion er en naturlig kropsreaktion, og det er ikke altid muligt at undgå det helt. Men ved at følge disse tips kan du mindske sveddannelse og reducere risikoen for svedpletter under armene. 

TIP: Vil du slippe helt fri svedpletter under armene? Endda med garanti for virkning? Køb Dryshirt undertrøjen her.