Hvad er Tencel Modal?

Hvad er Tencel Modal?

Introduktion

I dagens modeverden er der en stigende interesse for bæredygtige og miljøvenlige materialer i tøj. Et af de mest spændende og innovative materialer, der har vundet popularitet inden for tøjproduktion, er TENCEL™ Modal, og det er ikke uden grund. Dette bæredygtige materiale er ikke kun behageligt og blødt at have på, men det er også et godt valgt for vores planet. Lad os dykke ned i, hvad Tencel Modal er, og hvorfor det er blevet en favorit blandt både modeentusiaster og folk som går op i bæredygtighed.

 

Hvad er Tencel Modal?

TENCEL™ Modal er et cellulosebaseret tekstil fremstillet af naturlig træmasse fra bøgetræer. Skovene som bøgetræerne vokser i, er kontrollede og certificerede, og bærer typisk enten FSC/PEFC-certificering, som er et af verdens mest ambitiøse certificeringer til ansvarlig skovdrift. Produktionen af dette materiale er væsentligt mere miljøvenlig sammenlignet med andre tekstiler. TENCEL™ Modal er især kendt for deres miljø ansvarlige pulp til fiber proces. Processen hvor fibrene udvindes fra bøgetræerne er selvforsynende og genanvender biprodukter fra træmassen.

 

Komfort og blødhed

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved TENCEL™ Modal er materialets ekstreme blødhed og behagelige fornemmelse. Materialet føles utrolig glat, hvilket gør det fordelagtigt at have på som det inderste lag tøj. Materialet fibre er derudover sammensat på en unik måde, hvilket gør at den bløde fornemmelse af materialet forbliver, selv efter gentagende vask. Ifølge en undersøgelse fra Lenzing selv, føles TENCEL™ Modal helt op til dobbelt så blød som bomuld.

 

Temperaturregulerende og absorberende materiale

Strukturen i TENCEL™ Modal gør at materialet har en fantastisk evne til at absorbere og frigive fugt. Det er også et let og åndbart materiale, der giver mulighed for god luftcirkulation, hvilket holder dig kølig og komfortabel hele dagen. Materialet kan absorbere op til 50% mere fugt end bomuld, hvilket betyder, at materialet er favorabelt hvis du sveder meget, da materialet vil føles langt mere åndbar end bomuld, og derfor gør TENCEL™ Modal til ideelle valg som inderste lag tøj. 

 

Pleje og Holdbarhed 

En anden fordel ved TENCEL™ Modal er, at det er relativt nemt at pleje. Det kan vaskes i maskinen på normalt program og tåler også tørretumbler. Materialet er også kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for krympning og strækning, hvilket betyder, at tøjet bevarer sin form, farve og kvalitet over tid.

 

Hvorfor er der Tencel Modal i undertrøjer fra Dryshirt?

Vi har valgt at bruge TENCEL™ Modal som primært materiale i vores undertrøjer, da det uden tvivl er et imponerende materiale, der både kombinerer komfort, stil, bæredygtighed og funktion på en unik måde.

Når man sveder har man det ofte også varmt, der kommer TENCEL™ Modal´s temperaturregulerende og absorberende egenskaber virkelig til fordel, da materialet hurtigt vil fordampe sveden væk. På vores undertrøjer giver vi 100% garanti imod svedpletter under armene, men materialets egenskaber giver derfor stadig en svedhæmmende effekt på resten af kroppen.

 

Hvis du vil læse mere om TENCEL™ Modal, kan du besøge vores samarbejdspartner på deres egen hjemmeside: www.tencel.com